Gura Casca

Pune o intrebare

5 Responses to "Pune o intrebare"

Buna ziua,
La ce varsta trebuie adus copilul prima data la dentist? Sunt necesare controale regulate?

@Maria…..Buna ziua. Prima vizita a copilul la stomatolog se recomanda in jurul varstei de 2 ani si jumatate (asta daca nu apar probleme inainte), fiind urmata de vizite periodice din 4 in 4 luni pana la terminarea eruptiei dintilor permanenti (in jurul varstei de 12-13 ani). Apoi controalele se raresc la 6 luni. Vizitele periodice vor preveni aparitia ulterioara a cariilor atat prin depistarea lor precoce, prin folosirea mijloacelor profesionale de profilaxie, prin educatia dentara (tehnica corecta de periaj, dieta corespunzatoare ). De asemenea, controalele periodice vor deveni o obisnuinta si il vor ajuta pe copil sa scape de frica stomatolog.

detartrajul subtiaza smaltul dintilor? cat de des trebuie facut si de la ce varsta?

@Laura….Buna ziua. Detartrajul nu subtiaza smaltul dintilor. Detartrajul ultrasonic nu este recomandat copiilor, deoarece tesuturile tinere sunt sensibile la vibratiile ultrasonice. De asemenea, dintii de lapte si dintii permanenti abia erupti au camera pulpara mare, caldura si vibratiile putand afecta componentele pulpare.
La copii se recomanda detartrajul manual si periajul profesional, iar dupa eruptia completa a dintilor definitivi si cel ultrasonic. Frecventa detartrajul se face in functie de necesitate in timpul controalelor periodice ( o data la 4 luni pana la terminarea eruptiei dintilor definitivi, iar apoi o data la 6 luni).

Buna, Irina. Cum trebuie facuta igiena gurii sugarului cand incep sa ii apara dintisorii si cat de des? De cand se foloseste pasta de dinti? Multumesc!

Leave a comment

Dr. Irina Alexandru

Medic Stomatologie Generala si Pediatrica